“Демократична България няма да подкрепи отправеното в социалните мрежи предложение от

...
“Демократична България няма да подкрепи отправеното в социалните мрежи предложение от
Коментари Харесай

Христо Иванов не вижда трагедия в скорошни нови избори

“Демократична България ” няма да поддържа отправеното в обществените мрежи предложение от премиера Бойко Борисов за сформиране на експертен кабинет с небосвод до края на 2021 година Това сподели съпредседателят на обединяването Христо Иванов в предаването “Лице в лице ” по Би Ти Ви.

Той напомни решението на обединението да не поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. „ Ние няма да подкрепим никаква форма на присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали обединения, които се явиха с това заричане на изборите, ще си задържат думата. Страната ще се освободи от едно задължение “, разяснява Иванов, и добави: „ Имаме доста ясно записано в съдружното съглашение, че не можем да подкрепим ръководство с мандат на Българска социалистическа партия “.

Ако Слави Трифонов вземе мандат и предложи някаква структура, която може да издържи, " ние ще се отнесем към това с почитание и внимание ”, съобщи още водачът на Демократична България, само че и призна, че е „ мощно песимистичен “, че това ще се случи и " най-вероятно " вървим към нов парламентарен избор. 

Според него хората не трябва да се плашат от тази хипотеза и да я възприемат като покруса.

“Дайте да не се плашим от демокрацията и от това да питаме хората за решения. Този парламент съумя да въплъти в себе си решимостта на хората да гласоподават срещу Борисов ”, сподели Иванов и добави, че при подготовката на предстоящ избор при естествени условия, каквито в този момент липсваха, хората ще решат на кого да дадат мандат. Той подсети, че “Демократична България ” към този момент има готови законопроекти, измежду които промени в Изборния кодекс, промяна в правосъдната власт и регулаторите и други

На въпрос за днешния апел на Корнелия Нинова към " ИТН ", Демократична България и " Изправи се! Мутри вън " да спрат дружно идно решение на държавното управление за отсрочване с 10 години на заплащането на концесионните такси за летище София Христо Иванов отговори, че водената от него коалиция ще употребява всички благоприятни условия в Народното събрание, " с цел да осветим тази договорка и всички решения в интерес на кого се взимат ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР